túrnez & sesé

18.03.2007 – Presentació del disc Sol Blanc. L’Auditori – Barcelona

después de un fin de semana magnifico en la torre medieval de Tavertet, junto con ruth y 3 parejas + sus hijos de corta edad, para celebrar el 43 cumpleaños de jochen beckman, … que mejor evento para ponerle fin que un concierto.

túrnez & sesé fué la elección y afortunada se mostró enseguida que empezó su presentación del  nuevo cd “sol blanc”. repasaron brevemente sus 2 trabajos anteriores y desgranaron las canciones del nuevo con soltura y profesionalidad. laia, la violinista es una luz en el grupo, brilló con luz propia e iluminó al resto con una mezcla de autoridad y sonrisas.  los chicos han crecido, han madurado muy positivamente y son muy recomendables.

túrnez & sesé, formación en sol blanc

Túrnez i Sesé, fidels a la seva trajectòria de posar música a la paraula dels grans poetes,ara presenten el seu tercer treball “Sol blanc“, editat per la discogràfica Picap, on adapten i interpreten una petita antologia d’autors de l’àmbit lingüístic occidental, fonamentalment de les terres de Lleida, passant per clàssics com Màrius Torres, poetes amb l’obra estroncada en plena joventut com Joan Barceló, contemporanis tan diversos com Jordi Pàmias, Dolors Miquel, Maria Mercè Marçal o Héctor Moret (Mequinensa) i encara inèdits com Joan Todó (La Sènia) i Montse Gort. Han creat un material ple de delicadesa, subtilitat i emoció amb una arquitectura melòdica i armònica que ens transporta a estadis íntims i reflexius, amb atmosferes plenes de caràcter, força i contundència expressiva. I ho fan atenent l’arrel comuna de la Cançó Mediterrània, cercant motius de la tradició trobadoresca, i reflectint allò propi de la música europea d’origen grec i llatí.

Els cinc membres de la formació de T&S embolcallen la veu d’en Túrnez amb instruments acústics com el llaüt, bandúrria, guitarres, cello i violí. I a més, en aquesta ocasió, han comptat amb el percussionista Lluís Molas, que amb els seus sons ha dotat les cançons d’un caràcter ètnic i primigeni. En aquest seu tercer disc també han tingut les col·laboracions especials de Rosa Zaragoza, Jordi Bonell i Maria del Mar Bonet. Tot aquest treball ha estat produït pel músic i guitarrista Toni Xuclà, un dels autors més destacats del panorama musical mediterrani actual.

T&S es forma l’any 2000. Guanyen el concurs SONA 9 en la categoria de cançó d’autor l’any 2001 gràcies al qual poden signar contracte discogràfic amb Picap i enregistrar els seus primers discos: “Quedarà la paraula“, amb poemes de Desideri Lombarte, i “L’arbre de l’esperança“, amb poesies de Carner i Espriu. En aquests dos treballs han col·laborat artistes com: Quico el Célio…, Lluís Molas, Eli i Quartet Quadrifonia. T&S, en el seu afany de portar la paraula dels poetes als escenaris, aconsegueixen crear una atmosfera plena de sensibilitat i intimisme, amb caràcter i força expressiva que arriba directa al cor de l’auditori.

discografía

  1. quedarà la paraula (picap. 2002), poemes de Desideri Lombarte
  2. l‘arbre de l’esperança (picap. 2004), poemes de Salvador Espriu i Josep Carner
  3. sol blanc (picap. 2006), con maría del mar bonet, rosa zaragoza, jordi bonell y tony xuclá

referencia, oficial website

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: